Suomi
Venäjä
Motelli Käkisalmessa
Soita numeron: (050) 511-52-63

Etusivu

"Vapaa Aika" yritys on perustettu Priozerskiin vuonna 1988. Ensimmäisiä suomalaisia turisteja me otimme vastaan toukokuussa vuonna 1989 silloin kun Gorbatsjevin johtama perestroika Neuvostoliitossa avasi rajat monille suomalaisille ja antoi mahdollisuuden käydä entisillä kotipaikkoilla. Siitä kaukaisesta, vaikeasta ajasta voidaan kirjoittaa useita sivuja. Sen me teemme myöhemmin mutta nyt me kerromme teille lyhyesti motellista joka sijaitsee Priozerskissa Leningradin alueella.

Motelli Käkisalmessa

Meidän on heti alussa varoitettava siitä että meidän motelli ei ole mikään perinteinen lepomaja. Se ei ole ehkä hotellikaan sen perinteisessa merkityksessä. Motelli ei vaadi mitään tähti- tai luokkaluokitusta. Jo useamman vuoden motelli on ollut rauhallisena mukavana suojana niille matkailijoille, pyhiinvaeltajille ja turisteille, jotka tekevät matkansa Karjalan, Laatokan ja Vuoksen kauniisiin luonnonsuojelualueisiin, maailman kuuluisiin saariin Valamoon ja Konevitsaan.

Vaikka motelli sijaitsee Priozerskin kaupungin alueella, mutta se on kaukana kaupungin melua ja ruuhkaa. Se sijaitsee rauhallisella mäntyjen ympäröivällä paikalla. Alle kilometrin matkan päässä motellilta on Vuoksi-joen suisto, joka laskee Laatokkaan. Siellä sijaitsee laituri josta laivalla pääsee Valamoon ja Konevitsaan.

Meidän motelli on erittäin sopiva paikka henkilöautoilla tai linja-autoilla matkustaville, niille jotka tarvitsevat turvallista parkkia, lämmintä suihkua ja yösijaa.

Kohteen erikoisuutena on käytännöllisyys. Mökkien arkkitehtuuri on hyvin vaatimatonta, mutta ne ovat riittävän tilavia ja matkustajat pääsevät mökkeihin melkein suoraan auton ovesta. Rekisteröintimuodollisuudet rajoittuvat ajokortin tai passin esittelyyn. Huoneet on sisustettu yksinkertaisella tavalla, mutta siisteys on taattu. Ei ole mitään ylellisyyttä eikä liiallisuutta, mutta kaikkea tarvittavaa löytyy varmasti.

Ruokailut turistiryhmille järjestetään tilauksesta. Aamiaista tarjotaan seisovasta pöydästä. Aamiaisen ruokalistaan perinteisesti kuuluvat: kaurapuuro, keitetyt kananmunat, juusto, erilaista makkaraa, kurkkuja ja tomaatteja, leipätuotteita, voita, maitoa, teetä, kahvia, konvehteja. Lounaat toivotaan tilaamaan erikseen ja etukäteen.

Mitään erikoista huvia motellilla ei ole, mutta sieltä löytyvät lasten leikkipaikka, sulkapallo- lentopallo- ja jalkapallokentät. Iltaisin matkailijoiden toiveesta baarissa järjestetään musiikkiyhtyeiden esityksiä.

 

 

Laatokan
Järvellä

 

Viidentoista-kahdenkymmenen minuutin kävelymatkan jälkeen sinä voit päästä hiekkarannalle ja mikäli haluat käydä uimassa Laatokan järven viileässä vedessä. Olkoon ilma mikä tahansa mutta Euroopan suuremman järven majesteettinen kauneus jättää unohtumattomia vaikutelmia.

Motellin kiistamattomiin arvoihin kuuluvat mäntyhavun tuoksua täynnä poikkeuksellisen raitis ilma ja erittäin puhdas lähdevesi jota voi jouda suoraan hanasta.

Internetsivuilla läydät lisätietoa motellista. Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, ehdotuksia tai huomautuksia niin kirjoita tai soita meille!

 

Sähköpostiosoite: suomi@priozersk-motel.net